Hitta lite roliga recept! :)




Sockerskrubb

½ dl strösocker

2 tsk olivolja

2 tsk mjölk

 

Blanda ihop till en jämn kräm. Tar effektivt bort döda hudceller.

 

Mjukgörande

1 dl jordgubbar

1 dl vispgrädde

4 dl vatten

1 tsk sesamolja

 

Mixa alla ingredienser, häll blandningen i badvattnet och rör om.

 


Ananaspeeling

4 stora bitar ananas eller 1 ½ dl krossad ananas i burk

3 tsk olivolja

 

Ananas innehåller enzymer som löser upp smuts och döda hudceller medan olivoljan innehåller E-vitamin och fleromättade fettsyror som är bra för hyn. Mixa ihop samtliga ingredienser och fördela över ansiktet. Låt blandningen verka i cirka 15 minuter och skölj sedan av med ljummet vatten.

 

Grönt ansiktsvatten

1 kiwi

2 ½ dl vatten

1 tsk vodka

 

Kiwin och vodkan blir ett uppfriskande och rengörande ansiktsvatten. Koka upp vattnet och slå det över kiwin. Låt blandningen dra i cirka 30 minuter, sila sedan bort fruktköttet. Häll i en tesked vodka och rör om. Fukta en bomullstuss och stryk över rengjort ansikte.

 

Fotmask

2 dl salt

1 dl olivolja

 

Salt och olivolja kan göra dina fötter super mjuka. Rör ihop och massera in på rena fötter. Dra på ett par rena bomullsstrumpor och låt verka en timme.

 

Citron mot torra armbågar

1 citron

 

Dela en citron på mitten och placera vardera armbåge i varsin citronhalva. Sitt så i 5 minuter. Citronsaft fungerar även för att få missfärgade naglar vita igen.

 

Avokadomask för torr hy

½ mosad avokado

1 tsk sesamolja

 

Rengör ansiktet och fördela sedan de hopblandade ingredienserna. Låt verka i cirka 20 minuter. Skölj av med ljummet vatten. De fleromättade fetterna i avokadon och sesamoljan gör din hy sammetslen och återfuktad.

 

Ögonmask av gurka

2 gurkskivor

 

Enklare kan det inte bli. Placera två gurkskivor från en kylskåpskall gurka på ögonlocken och låt verka i minst 15 minuter. Gurkskivorna motverkar påsar och svullnader och ger en sval känsla.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0